Ik wil vandaag nogmaals stil staan bij mijn werkwijze. Ik denk dat het goed is om te doen, zodat je beter weet hoe dit in zijn werk gaat. Zeker als je mogelijk twijfelt om contact op te nemen. In dit verhaal geef ik meer duidelijkheid, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Eerste contact

Soms kunnen er momenten ontstaan dat je merkt dat het allemaal niet zo lekker meer verloopt. Je voelt je moe, hebt vaak geen zin om dingen te doen en voelt dat je snel boos, verdrietig, teleurgesteld of wat dan ook. Je zou willen dat het anders was. Misschien praat je er eens over met iemand. Diegene luistert wel en geeft je misschien wel advies, maar toch blijft het een getob. Het kan zijn dat je me wel eens voorbij hebt zien komen, op Facebook, Instagram, LinkedIn of een krantje. Ik plaats af en toe nog eens wat… 😉 . Voel je vrij om contact op te nemen. Dat kost nog helemaal niets!

Per mail of telefoon laat je weten waar je tegenaan loopt of waar je een vraag over hebt. Dan kan ik direct een inschatting maken of deze vraag door mij opgepakt kan worden. Ik moet zeggen dat dit meestal wel zo is. Door mijn ervaring kan ik verschillende hulpvragen aanpakken en daarnaast heb ik collega’s om me heen waar ik even mee kan sparren als ik er zelf niet helemaal uit kom. Mocht het zo zijn dat ik twijfel of verwacht dat je beter ergens anders aan kunt kloppen, zal ik dit zeker aangeven. Ik ben zo duidelijk mogelijk, zodat je direct weet waar je aan toe bent!

Na dit eerste contact

Na dit eerste contact maken we nader kennis. Ik stuur vooraf een ontdekformulier op, zodat ik me beter voor kan bereiden op onze verdere kennismaking. Weet je nog niet goed wat je vraag is, dan plannen we de gratis ontdeksessie in van maximaal een uur. Hierin maak ik samen met jou concreet waar je tegenaan loopt, waar je kwaliteiten liggen en wat je belangrijk vindt in je leven. Van hieruit formuleren we samen een hulpvraag.

In deze nadere kennismaking kun je ook kiezen voor een verdiepingsgesprek, waar we al meer gaan kijken naar onderliggende stukken. Dit gesprek zal ongeveer anderhalf uur duren. Ik bereken hier 75 euro voor, wat in mindering wordt gebracht als je een traject afsluit.

In dit eerste gesprek zal ik ook iets over mezelf vertellen, zodat je me beter leert kennen. Ik leg ook direct mijn manier van werken uit. Het is niet altijd te zeggen of ik exact zo te werk zal gaan als we samen aan de slag gaan, maar dan krijg je wel een indruk van mij. Wat wel belangrijk is, want na dit gesprek ga je de keuze maken of je samen met mij aan de slag wilt gaan. De klik is belangrijk!

Vervolg

Heb je ervoor gekozen om niet met mij in zee te gaan, dan kan ik nog wel met je meedenken waar je mogelijk terecht kunt. Het is aan jou of je hier gebruik van maakt.

Ga je wel met mij in zee, dan plannen we een aantal afspraken in. We spreken duidelijk af waar we aan gaan werken en welke praktijkafspraken er zijn. Te denken valt aan het in rekening brengen van de uren als niet tijdig is afgezegd. Ik stuur de algemene voorwaarden en privacyverklaring direct mee, maar wil deze ook graag nogmaals onder de aandacht brengen. Zo weet ik zeker dat alles duidelijk is. In het behandelplan is het ook de bedoeling dat het aangevinkt wordt als je het gezien hebt.

Mijn favoriete manier van werken kun je in een andere blog terug lezen. Regelmatig plaats ik namelijk iets rondom mijn werkwijzen om meer inzicht te geven hierin. Vandaag is het meer de zakelijke kant die ik wil laten zien. We spreken bijvoorbeeld ook af na hoeveel sessies we gaan evalueren. Vanuit deze evaluatie bepalen we of we op de goede weg zitten en waarmee we doorgaan. Stel dat je tot de conclusie komt dat het beter gaat, zal ik eerst de sessies afbouwen, zodat je er niet direct alleen voor staat. Aan het einde zal ik een eindverslag maken, zodat je dit zelf of anderen kunt laten lezen als dit nodig is.

Nu weet je beter hoe het zakelijk geregeld is. Dus ik zou zeggen; Loop je ergens tegenaan, wacht er niet op tot het erger wordt. Neem contact op, dan kijken we samen verder!