We zijn in 2022 beland. Zoals jullie misschien weten denk ik er al jaren over om ook eens ‘iets’ online te gaan doen. Dat ‘iets’ vond ik altijd lastig in te vullen. Want ik ben niet zo van online… Ik zie er veel voordelen in, al zijn er naar mijn idee ook nadelen. Daarnaast was er vaak de tijd niet om te bouwen aan dat ‘online iets’. Het is ook veel gemakkelijker om het dan nog maar even uit te stellen. Hoef ik me daar ook niet mee bezig te houden.

De knoop doorgehakt

Dit idee bleef toch steeds in mijn hoofd hangen. Ik dacht er regelmatig over na en bekeek dan steeds wat me weerhield om eraan te beginnen. Dit had vaak met de tijd te maken en dat het allemaal niet zo gemakkelijk is om het “even” te doen. Ik wist dat er veel tijd in ging zitten. Toch bleef het aan me knagen dat ik veel meer mensen wil kunnen bedienen dan ik nu doe. Online zou daar een goed middel voor zijn.

Mijn monsters gaan zich er dan wel mee bemoeien, want dat werkt toch niet, dat online gedoe? Dat werkt wel, maar niet met hetgeen ik neer wil zetten. Dan is persoonlijk contact belangrijk. Oefenen en ervaren staat voorop. Toch denk ik dat wat ik nu ontwikkeld heb, een goede manier is om zelf mee aan de slag te gaan. Ook mensen die bij mij in de praktijk komen, zullen er zelf mee aan de slag gaan. Dus ook mensen die mijn online programma straks gaan kopen, zullen er zelf mee aan de slag gaan. Ze hebben de keuze gemaakt dat er iets moet veranderen. En dáár kan mijn programma heel goed op aan sluiten.

Volgen

In eerste instantie zal ik de mensen die interesse hebben het een en ander uitleggen. Dit heb ik onder andere gedaan in een korte videoserie. Deze kun je binnenkort downloaden en daardoor kun je alvast eens bewuster worden van hoe je de dingen nu doet. Hierover hoor je snel meer!

Verder zal ik, wanneer het online programma gelanceerd wordt, dit ook nog blijven volgen. In de eerste periode zal ik regelmatig een Q&A organiseren, zodat mensen vragen kunnen stellen. Er kan eens een persoonlijk gesprek ingepland worden, zodat ik zeker weet dat de mensen het oppikken zoals ik het bedoeld heb. En dat ze er zelfstandig mee aan de slag kunnen in ieder geval. Mogelijk is het zo dat ik het niet helemaal los ga laten, want misschien kom ik er dan wel achter dat enig persoonlijk contact de meerwaarde is. Dan speel ik daar op in en zet het ook in als het beter is.

Er zal ook een community opgebouwd gaan worden, waar deelnemers lid van kunnen worden. Ze kunnen dan ook vragen aan elkaar stellen en tips geven aan elkaar. Dit is altijd mooi mee genomen en kan zeker bijdragen aan een mooi proces!

Komende maanden

In de komende maanden zul je eerst de gratis video serie voorbij zien komen. Hier kun je een start mee maken. Daarna komt het online programma steeds meer in beeld. Het zal je de komende tijd steeds duidelijker worden, wat het allemaal in gaat houden! Ik zal hier in een andere blog nog verdere uitleg over geven.