Heb jij regelmatig het gevoel dat het allemaal niet zo lekker loopt? Op het moment dat je denkt “Hier moet ik maar eens iets mee gaan doen”, merk je dat het toch wel weer meevalt. Wanneer dit enkele malen achter elkaar gebeurt, kan dit verwarrend zijn. Je weet niet goed wat je ermee aan moet. Je twijfelt steeds en ervaart regelmatig dat je niet zoveel zin hebt om dingen te ondernemen. Dat is een goed moment om een gratis ontdeksessie in te plannen met mij!

Ontdekken hoe jij ervoor staat

De ontdeksessie is vooral bedoeld om te ontdekken hoe jij ervoor staat. Wat zijn je keuzes en vul jij je leven in op een manier die het beste bij jou past? We starten eerst met voorstellen. Ik vertel wie ik ben, wat ik doe en wat ik leuk vind. Daarna mag jij jouw verhaal vertellen. Ik kan dan af en toe vragen stellen ter verduidelijking. Het is voor mij belangrijk om te weten wat jouw ideale plaatje is, wanneer het voor jou helemaal prima is. Meer concreet wil ik weten wat jij op dit moment aan wilt pakken en wat je wilt bereiken.

Het is niet altijd makkelijk om dit voor jezelf te verwoorden. Daarom luister ik goed naar jouw verhaal en haak ik in op zaken die ik opmerk. Ik kan dan doorvragen naar wat jij van een bepaald voorbeeld vindt en hoe je hiermee om bent gegaan. Op deze manier ontdekken we samen steeds meer waar je tegenaan loopt en wat je zelf al heel goed aanpakt. Ik geef het ook altijd direct aan, wanneer ik merk dat je bepaalde zaken goed opgepakt hebt. Ik geef daarbij aan wat specifiek zo goed is en waar dit mee te maken heeft.

Neem het heft in eigen hand

Wat staat jou in de weg om anders op bepaalde zaken te reageren? Door op genoemde wijze in gesprek te gaan, waarbij ik doorvraag op belangrijke zaken, kom je er steeds meer achter waar jouw drempels liggen. Daarnaast leg ik uit hoe de manier van reageren in elkaar zit, want dit is voor veel mensen ook niet helemaal duidelijk: “Het is toch gewoon zo”.

Het is goed om te weten dat JIJ degene bent die keuzes maakt en vervolgens actie onderneemt. Als jij je keuzes baseert op anderen, dan kan het zijn dat dit voor jou niet zo belangrijk is. Toch maak JIJ de keuze het toch te doen. Daar kun je vervolgens de ander de schuld van geven, maar je had ook “Nee” kunnen zeggen. Ik weet dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Door er samen over in gesprek te gaan, krijg je steeds beter in beeld hoe het bij JOU werkt en wat JIJ kunt doen. Er zijn ook altijd zaken waar je zelf niets aan kunt doen. Daar staan we ook bij stil, want het kan moeilijk zijn om te leren dit niet over te nemen en het te laten waar het hoort te zijn.

Het leven is veranderlijk

In de ontdeksessie geef ik aan waaraan gewerkt kan worden en krijg je ook tips mee hoe je al kleine acties kunt nemen. Sommige zaken zijn gewoon zoals ze zijn. Als jij of iemand in je omgeving ziek is, is dit erg vervelend. Echter, aan de ziekte zelf kun je waarschijnlijk weinig veranderen. Waar je wel mee aan de slag kunt, is hoe je met de situatie omgaat. Het leven blijft altijd bestaan uit leuke en minder leuke dingen. Daar moeten we het mee doen. Het zou fijn zijn als je dat kunt inzien en daarmee om kunt gaan.

Als je na de ontdeksessie in beeld hebt hoe jij ervoor staat, kunnen we samen bepalen of we nog meer afspraken inplannen. De uiteindelijke keuze ligt natuurlijk bij jou. Ik geef hierbij enkel advies wat ik denk dat het beste is voor jou.

Dus wil jij ook even stilstaan bij hoe jij in het leven staat om te kijken of je goed bezig bent? Neem dan zeker contact op voor een vrijblijvende ontdeksessie. Tot ziens!