Vrienden voor het leven

Een gedragstherapeutisch programma voor kinderen van 8 – 12 jaar en jongeren van 12 – 16 jaar met angststoornissen en depressieve klachten.

Meer plezier en zelfvertrouwen

Angsten en depressieve klachten kunnen jouw ontwikkeling belemmeren om te groeien. Om problemen te voorkomen kan het zinvol zijn om het VRIENDEN-programma te volgen. De resultaten zijn goed voor zowel kinderen/jongeren met een verhoogd risico op angststoornissen en/of depressies. Het programma is oorspronkelijk ontwikkeld voor toepassing in een groep. Toch is het ook mogelijk om het individueel in te zetten. Als hier je voorkeur naar uit gaat, dan is dit bespreekbaar.

Het doel is om angststoornissen te behandelen, maar ook om te voorkomen dat angst ontaard in een stoornis. Daarnaast kan aanpak van depressieve klachten, faalangst of examenvrees tot het doel behoren.

Het VRIENDEN-programma

  • stimuleert het zelfvertrouwen
  • versterkt de emotionele veerkracht en
  • bouwt probleemoplossende vaardigheden op

Door met elkaar te praten, door oefeningen te doen en door tips te krijgen, krijg je inzicht in je angsten en hoe je deze aan kunt pakken. Ook krijg je oefeningen voor thuis mee.

Informatie over het traject

Je kunt je aanmelden, via de site, telefonisch of per mail. Na de aanmelding neem ik contact op om een intake te plannen. Dit zal samen met (een van) de ouders zijn.

Tijdens de intake wordt gekeken met welk doel jij wil deelnemen aan de training. Ook geef ik uitleg over de training en wordt bekeken of dit ook is wat bij je past. Na de intake volgt, als we er allebei achterstaan, de definitieve inschrijving. Er wordt dan ook bekeken wanneer verwacht wordt dat de training kan starten. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de leeftijd van de deelnemers. Ruim voor aanvang ontvang jij en de andere deelnemers een brief met de start en de overige data. In iedere groep doen max. 6 deelnemers mee.

En de ouders?

Er worden 2 bijeenkomsten voor de ouders georganiseerd. Zij krijgen hierin de achtergrondinformatie en uitleg van de belangrijkste principes van het programma. We besteden veel aandacht aan wat ouders zelf kunnen doen om hun zoon of dochter te ondersteunen na de training. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aantal sessies

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten en 2 terugkombijeenkomsten.

Jouw investering

De investering voor deze training is €399,30. Dit is inclusief materiaal, alle bijeenkomsten en drinken.

Ervaringen van anderen:

“Met mijn zoontje hier geweest!! Hij had angst om thuis ergens alleen heen te gaan. Nu durft hij gelukkig weer!! Bedankt Marion.”

“Myrthe was bang voor spinnen en nu, nadat ze één keertje bij Marion is geweest raakt ze niet meer in paniek van een spin. Ze pakt dan een glas en zet de spin buiten. Ze vindt het wel eng om ze dood te maken en ze is er ook achter gekomen dat ze vindt dat de spin buiten best verder mag leven. Top wat Marion hierin samen met Myrthe heeft weten te bereiken! Vooral ook fijn voor Myrthe dat ze niet meer zo bang van spinnen is.”

Niet piekeren, maar ontspannen!

Neem contact op