Of doe je dat liever niet? Wil je het liever allemaal zelf doen. Misschien vind je het wel zwak als je hulp vraagt aan een ander. Of voelt het als falen en tekortschieten… Heb je er wel eens over na gedacht dat juist hulp vragen aan een ander heel krachtig is! Het toont aan dat je jezelf goed kent en weet wat waar je wel en niet goed in bent! En je geeft de ander de kans om jou te helpen.

Wist jij dat mensen dit heel fijn vinden?? Jij vind het toch ook fijn als iemand jou nodig heeft? Geef dan zo af en toe de ander ook een goed gevoel en laat hem of haar je helpen!

Wat als je het nu moeilijk vind om hulp te vragen??

Ondanks dat je nu bedenkt dat het inderdaad sterk kan zijn als je hulp vraagt, kan het vragen zelf nog best lastig zijn. Bijvoorbeeld omdat je het niet gewend bent of de overtuiging van zwak zijn, falen en tekortkomen nog steeds speelt. Dit gaat ook niet zomaar weg! Hiervoor is het goed af en toe eens uit te proberen wat het je brengt als je wél hulp vraagt.

Begin klein, als je dit gemakkelijker lijkt. Vraag bijvoorbeeld of iemand de deur voor je open kan houden, als je de handen vol hebt. Of de boterpot doorgeven. Later kun je dan uit gaan breiden naar het ‘grotere werk’. Zoals vragen of je mee kunt rijden met iemand. Of dat iemand met je mee wil denken over de nieuwe plannen die je hebt, om even te brainstormen, of mee te kijken en te ondersteunen om ze ten uitvoer te brengen.

Denk simpel! Maak het jezelf niet te moeilijk!

De ander heeft zelf de keuze, de verantwoordelijkheid zelfs, om “nee” te zeggen als ze niet kunnen of willen helpen!

Lukt het je toch niet om deze stappen tot hulp vragen te zetten, maak dan snel een afspraak voor de GRATIS ontdeksessie! Hierin kijken we samen wat JIJ nodig hebt om deze stappen WEL te kunnen zetten!