Over mij

Mijn naam is Marion Simons, psychosociaal therapeut voor mensen die zich somber of angstig voelen, niet toe komen aan alles wat ze willen en een bepaalde onrust ervaren.

Stap voor stap op weg naar mijn doel

Ik bied psychologische hulpverlening voor mensen die er zelf even niet uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan angsten, vermoeidheidsklachten, onzekerheid of een negatief zelfbeeld. Ik help hen met onderzoeken naar hoe ze het anders kunnen doen en leer hen vaardigheden, zodat ze weer lekker in hun vel zitten.

Na mijn opleiding sociaal pedagogisch werk heb ik sinds 1994 binnen organisaties gewerkt voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een stoornis in het autistisch spectrum en ADHD. Later heb ik voornamelijk bij ‘multi-problem’-gezinnen gewerkt en hen geholpen op meerdere gebieden zoals gedrag, omgeving, financiën, en de huishouding. Daarna ben ik verder gaan studeren en tussen iedere opleiding heb ik werkervaring opgedaan, wat voor mij een meerwaarde is.

Ondertussen ontwikkelde ik zelf ook steeds meer als mens; door levenservaring, door zelfreflectie en door wat ik leerde tijdens mijn opleiding. Ik ging steeds meer verbanden zien en wilde ook meer aan mezelf gaan werken: niet meer wijzen naar de ander maar naar mezelf. Kijken naar wat kan ík anders doen. Doordat ik merkte dat hiermee de veranderingen in beweging kwamen, werd het voor mij steeds duidelijker: begin bij jezelf!

In 2008 heb ik mijn eigen praktijk opgestart onder de naam Gezinsbegeleiding Marion Simons. Ik werkte vooral bij mensen met een stoornis in het autistisch spectrum en de begeleiding was zowel individueel als voor het hele gezin. Na het afronden van een volgende opleiding ben ik in 2013 een nieuwe praktijk gestart: Groeipunt, praktijk voor integratieve psychotherapie. Per 1 januari 2017 heb ik mijn praktijken samengevoegd en werk ik enkel onder de naam Groeipunt.

Kwaliteiten

N

Ik kan jou tot inzicht brengen en je eigen pad laten vinden!

N

Door mijn rust kun jij in je eigen tempo aan de slag!

N

Door mijn directheid zet ik met jou pas op de plaats en kun je de puntjes op de i zetten!

N

Door mijn humor halen we even de druk van de ketel zodat het allemaal te behappen is!

Ik heb mijn kwaliteiten niet alleen door werkervaring, maar ook door persoonlijke ervaring ontwikkeld. In mijn jeugd deed ik vooral wat van me gevraagd werd. ‘Niet zeuren, gewoon doorgaan’ – er was geen plek voor woede of verdriet. Ik heb overlevingsstrategieën ontwikkeld, wat door anderen als onaantastbaar en zeer zelfstandig werd ervaren. Zo dacht ik altijd dat ik veel ben gepest, maar dat was niet zo – dénken dat ik gepest werd was een overlevingsstrategie. Het was makkelijker om vervelende gevoelens uit te leggen als pesten in plaats van allerlei andere dingen die ik meemaakte in de thuissituatie. Tijdens de puberjaren ben ik me thuis meer gaan afzetten en bouwde ik buiten de thuissituatie een muur om me heen. Ik had geleerd emoties buiten te sluiten.

Toen ik begon met mijn praktijk kwamen deze patronen duidelijk in beeld. Door hulp in te roepen van anderen en door er zelf mee aan de slag te gaan heb ik geleerd om te staan voor wat ik waard ben, en dat voelt goed! Ik bezie mijn rol in het geheel en kan ook beter relativeren. De vraag stellen ‘is het echt zo belangrijk?’ helpt mij daarbij. In mijn praktijk help ik nu anderen met hun worstelingen. Als ik het kan, dan kan jij het ook!

Groeipunt is aangesloten bij:

Gratis ontdeksessie

Plan een gratis ontdeksessie. Na deze sessie heb je beter in beeld waar je tegenaan loopt en wat je hiermee kunt doen. Soms kun je er na deze sessie zelf weer tegenaan; soms kom je tot de ontdekking dat er meer nodig is. We kijken waar ik je mee kan helpen.

Ervaringen van anderen:

“Vanwege verschillende gebeurtenissen in mijn verleden en heden was mijn eigenwaarde tot een dieptepunt gezonken. Met behulp van goede gesprekken met Marion en zelf oefeningen te doen zag ik na elke sessie meer en meer in wat mijn gebreken waren en leerde ik mezelf weer waarderen, voor mezelf te zorgen en niet onbelangijk mezelf weer op de eerste plaats te zetten.”

“Ik heb sinds een paar maanden gesprekken met Marion en ik had meteen een klik met haar. Daarnaast had ik er veel vertrouwen in. Marion geeft mij goede handvatten waar ik veel aan heb. Ze begrijpt mij en ziet mij als persoon. Niet als een van de velen. Ik kreeg onlangs een mooi compliment van mijn zus; je ziet er véél beter uit. Ja, ik ben blij met de gesprekken en boek vooruitgang.”

“Een jaar geleden startte ik een traject bij Groeipunt. Door middel van een aantal fijne gesprekken, gericht op zelfreflectie en zelfkennis, heb ik belangrijke inzichten gekregen in mijn doen en laten. Dit heeft me geholpen een aantal kleine stapjes te zetten waardoor ik grote veranderingen ervaar in de druk van alledaagse dingen. Ik vond je aanpak heel prettig en ongedwongen.”

Niet piekeren, maar ontspannen!

Neem contact op