Laatst gaf ik aan dat ik met nieuwe dingen bezig was. Hier heb ik ook al wat korte uitleg over gegeven. Dit ging om een online programma, waar ook een gratis video serie aan vooraf kan gaan. Dat hoeft niet perse… deze mogelijkheid is er. Nu is dat niet het enige waar ik mee bezig ben geweest. Al vele jaren geleden heb ik het idee opgezet om aandacht te besteden aan aanstaande ouders. In dit artikel lees je meer over dit idee.

Voorbereiden op het ouderschap

Ik wilde een aantal bijeenkomsten aanbieden voor deze groep om zo beter voorbereid te zijn op het ouderschap. Ik zou meer de insteek leggen op wat het psychisch betekent en hoe het relationeel in elkaar zit. Dit had ik ook al helemaal uitgewerkt, zelfs een pilot gedraaid. Toch is dat verder niet van de grond gekomen. Ik vermoed dat dit er vooral mee te maken had, dat dit niet mijn eerste prioriteit was. En het viel net een beetje buiten de boot bij wat ik nog meer deed.


Toch is het altijd blijven sudderen bij mij. Ik vind het nog steeds een te goed product om te laten liggen. De laatste tijd heb ik het er daarom toch weer opgepakt en wil ik het opnieuw de wereld in slingeren. Deze input is zo waardevol dat ik dit de mensen niet kan onthouden. Ik heb er wel een beetje een andere draai aan gegeven. Ik heb de bijeenkomsten omgeschreven naar een e-book. Zodat mensen snel en goedkoop toegang hebben tot deze waardevolle info!

Maar eerst…

Voordat het e-book werkelijk gelanceerd wordt, wil ik er hier eens aandacht aan besteden. Zo maken jullie er al kennis. En kunnen jullie net zo enthousiast worden als ik ben. 😊 Daarna zal er een nieuwe pilot gedraaid worden rondom dit e-book. Een groepje mensen kunnen het e-book gratis opgestuurd krijgen en mogen gebruik maken van persoonlijke sessies met mij – ter ondersteuning van het boek. Ik denk dat dit voor de mensen heel fijn kan zijn. Al is het ook voor mij fijn. Ik hoor dan ook direct feedback op het e-book. Dan kan ik het nog wat finetunen, mocht het nodig zijn.

Hoe kwam ik tot de keuze voor dit e-book

In het begin, na mijn opleiding voor psychotherapie, ben ik voor mezelf op zoek gegaan naar mijn werkwijze en wat ik wilde betekenen voor anderen. Ik merkte steeds meer dat ik vooral bezig was met inzicht geven, bewust maken en dergelijke. Terwijl ik hiermee bezig was, kwam ik er ook achter dat aanstaande ouders veel informatie en hulp kunnen vinden voor de lichamelijke conditie, voeding en de bevalling. Voor het ‘psychische stuk’ leek er weinig aandacht te zijn. Voor verloskundigen is het ook onmogelijk om bij alle gebieden die met een verandering als deze te maken hebben bezig te zijn. Het leek mij perfect om vanuit mijn expertise hierop in te spelen en dit deel voor mijn rekening te nemen. Een goede aanvulling zou ik zeggen!

Wat wil ik vertellen met dit e-book

Wanneer mensen blij in verwachting zijn, gaat veel van hun aandacht uit naar het lichamelijke aspect; hoe groeit het kindje, hoe zorg je goed voor jezelf, enz. Daarnaast worden er allerlei spullen aangeschaft die nodig zijn en wordt het babykamertje in orde gemaakt. Hier gaat alle tijd en aandacht naar toe. Voor veel aspecten die ook te maken hebben met het aankomende kindje, wordt weinig aandacht besteedt. Laat staan dat er stil gestaan wordt, wat het voor jou als persoon betekent. En vooral wat het voor jullie samen betekent! Er gaat een hele verandering plaats vinden. En het is goed om hier ook echt bij stil te staan. Met dit e-book in de hand, zie je niets over het hoofd en kun je een goede voorbereiding maken op jullie toekomstige baby’tje. Dan weet je zo goed als zeker dat je niets (weinig) over het hoofd ziet. Dat voelt ook fijn, dacht ik zo.


In dit e-book komen allerlei onderwerpen aan bod die te maken met de veranderingen die er plaats vinden. Er wordt gekeken naar wat het betekent voor jou als persoon, maar ook voor hoe het voor jullie samen is. Er komen oude gewoonten vanuit je eigen opvoeding naar boven als het kindje er is, dus het is goed om hier vooraf ook bij stil te staan. Het helpt altijd als je hier al even over na gedacht hebt. Ook al weet je niet altijd hoe het echt zal zijn voor je. Je gedachten er al eens over heen laten gaan is goed.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. je zelfvertrouwen, veranderingen in je ritme, je huis, je werk en ga zo maar door. Wel zaken waar je soms zelf niet 1-2-3 aan denkt. Daarom dit boek – speciaal voor jullie, om je goed voor te bereiden op een mooie toekomst samen met de kleine telg.


Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier in hebben tijdens het lezen als ik bij het maken, samenstellen van dit boek. Binnenkort krijg je de kans om gratis mee te lezen! Dus hoe mijn website en social media in de gaten!