Een tijdje geleden had ik al laten weten dat het online programma er nu toch echt van gaat komen. Hier wil ik je deze keer wat meer uitleg over geven, zodat je al kunt kijken naar wat het is. Ook kun je bedenken of het ook niet iets voor jou kan zijn! Als je het aan mij zou vragen, is het voor iedereen een aanrader. Je kunt zo snel aan de slag, vanuit je eigen luie stoel. Waar je dan af en toe wel eens uit kunt stappen om acties te ondernemen. Het handige is dat je zelf kiest wanneer je start en wanneer je acties zet. Alles op je eigen tempo.

Wat is dat voor programma!

Het is een programma van 30 dagen, waarin je iets gaat veranderen omdat je merkt dat dit niet helemaal lekker loopt. De verandering zit in JEZELF. Het gaat niet om veranderingen waar alleen anderen invloed op hebben. Hier gaat het echt om iets wat JIJ zelf anders wil. Dit kan zijn dat je bepaald gedrag hebt, waar je reageert zoals je niet meer wilt. Of je stelt vaak allerlei zaken uit en dit wil je anders leren doen. Zo kan het van alles zijn. Iets waarvan jij zegt; dit mag anders!

Deze 30 dagen worden onder verdeeld in 3 fases. Dit heeft ermee te maken dat een veranderingsproces bestaat uit 3 fasen. In de eerste fase ga je vooral onderzoeken wat er nu precies gebeurd in die situatie waarin jij verandering wilt. Het is belangrijk om alles goed in kaart te brengen. Dit kan gaan over; wat gaat eraan vooraf, waar reageer ik werkelijk op, wat is mijn onderliggende behoefte, enz.

In de tweede fase ga je al meer toepassen. Je bedenkt acties die passen bij deze situatie EN bij jou. Dit is niet altijd even gemakkelijk omdat dit anders is als je altijd gewend bent. Toch is deze fase nodig, want anders wen je er nooit aan! Dus je gaat allerlei stappen zetten richting wat je uiteindelijk wilt.

In de derde fase wordt het steeds meer gewoon om het anders te gaan doen. Je merkt ook steeds meer wat deze verandering voor je betekent. Je gaat het resultaat zien.

Na deze 30 dagen stopt het zeker niet, al is het dan allemaal al wat gewoner geworden en hoef je niet bij iedere stap meer bewust stil te staan. Het gaat meer vanzelf. Als het helemaal vanzelf gaat, kun je deze fases opnieuw doorlopen met een andere situatie, gedrag of wat dan nog nodig is. Het blijft wel belangrijk hierop alert te blijven, want het gaat om zaken die je al zolang op een bepaalde manier gedaan hebt, dat hierop opnieuw terug grijpen gemakkelijker is. Soms juist ook om het moeilijke wat uit de weg te gaan.

Traject

Nu moet ik wel zeggen dat in deze 30 dagen allerlei oefeningen beschreven en verteld worden, die jouw brengen bij jouw eindresultaat. Wat nooit echt een einde is. Je blijft altijd door ontwikkelen. De oefeningen die erin zitten zijn ook echt bedoeld voor een blijvende verandering. En dat is toch wat je wilt.

Je kunt ooit wel eens iets wijzigen, alleen merk je dan later weer dat je het toch weer op je ‘oude’ manier doet. Bij deze 30 dagen zal dit niet het geval zijn. Als je het ten minste zo volgt zoals ik het omschreven heb! Daarom ga ik het de eerste tijd zeker nog volgen en zichtbaar aanwezig zijn. Hiermee geef ik extra service. Alleen maar om jou verder te helpen. Als ik een product neerzet, wil ik ook zeker weten dat deze goed neer wordt gezet. In het begin krijg je mij dus als bonus erbij 😉 Ga je pas na een jaar of zo dit programma volgen, dan zal ik waarschijnlijk hier niet meer zo bij aanwezig zijn. Dan is het de bedoeling dat je het vooral zelfstandig oppakt. En dit is ook prima te doen hoor! Het is alleen wel zo dat met mij als bonus, je een extra motivatie hebt nu door te pakken. En het ook echt allemaal te doen, zodat ook jij deze blijvende verandering kunt ervaren.

Komende maanden

Binnenkort komt de korte videoserie online. Dit is de voorloper van het online programma, waarmee je alvast een start kan maken. Voor nu zal het online programma waar ik het hier over had, steeds beter in beeld komen. Het zal je de komende tijd steeds duidelijker worden, wat het allemaal in gaat houden! Houd alle kanalen van mijn praktijk in de gaten, zou ik zeggen. Dan mis je zeker niets. Alvast meer weten? Stuur me gerust een berichtje!