We zitten alweer in 2019! Wat gaat het ieder jaar toch snel! Ik weet niet of het aan mij ligt, aan mijn leeftijd of aan de snelheid waarin we leven. Maar ik heb het idee dat ieder jaar korter wordt… 🙂

En als dan zo’n jaar voorbij is, starten we massaal met goede voornemens. Alsof je dit de rest van het jaar niet kan doen! Ik doe hier niet aan mee. Want ik ben ervan overtuigd dat als je ergens last van hebt, je dit beter direct aan kunt pakken dan wachten tot het nieuwe jaar begint omdat je goede voornemens hebt. Ik denk dat het alleen werkt als je er echt aan toe bent en als je echt wilt!

Half januari
Wat je vaak ziet gebeuren, is dat veel mensen met goede moed starten in het nieuwe jaar. Minder drinken, minder eten en meer sporten. De sportscholen zitten de eerste week van januari tjokvol. De tweede week gaat dit ook nog wel. En de derde week is het al een heel stuk minder. Dit heeft verschillende redenen. Een daarvan is, zoals boven beschreven, dat mensen denken dat ze per 1 januari allerlei goede voornemens moeten hebben. Maar ze staan er niet echt achter. Ze willen op zich wel, alleen is de nood nog niet hoog genoeg. Dan is het zeker gedoemd te mislukken. Pas als de nood hoog is, ga je ervoor. Dus begin met iets nieuws als JIJ hieraan toe bent. Als JIJ er klaar voor bent!

30 dagen
Daarnaast willen mensen direct resultaat zien. Ze willen direct weten en voelen waarom ze iets doen.  Vaak wordt er gewoon gestart zonder echt erover na te denken. De goede voornemens zijn vaak standaard, zoals menig mensen ze hebben. Net of je er dan bij hoort…

Om te slagen is het nodig dat je weet waar je naartoe wilt werken. Dat je voor jezelf goed weet hoe dit eruit ziet, hoe dit voelt, hoe het dan is. En als je dit dagelijks voor jezelf herhaalt, weet je brein waar je naartoe wil. Dit helpt in het proces!

Geluk is een manier van leven

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat ditzelfde brein tijd nodig heeft om te wennen aan de veranderingen. Iets nieuws aanleren gaat niet zomaar. Je hebt ook niet leren lopen in 1 dag. Dit gaat in stapjes. En dit geldt dus ook voor nieuwe gewoonten. Je doorloopt daar een paar fases. Gemiddeld genomen heb je 21 dagen tot 3 maanden nodig om veranderingen eigen te maken. De eerste dagen voelen vaak niet fijn. Het is onwennig. Je begint fanatiek en ziet geen resultaat. Dan komt de tweede fase. Je moed zakt je in de schoenen, want het resultaat is nog steeds wat je verwacht had. Net of dat zou kunnen… Als je bijvoorbeeld 15 kg af wil vallen kun je dit niet bereiken in 10 dagen, dat zou meer dan 1 kg per dag zijn! Het zou trouwens wel fijn zijn als dat kon, dan begon ik ook direct 😊😊 Haha, nee zo werkt het nog steeds niet. In die tweede fase haken veel mensen af. Juist hier is het nodig vol te houden, even doorbijten om later wél tot resultaat te komen. Want in de derde fase gaat deze nieuwe gewoonte meer eigen worden. Dan hoef je er niet meer zo over na te denken en gaat het meer vanzelf. Dan kun je ook de resultaten gaan zien. En kun je zelfs trots zijn op jezelf!

Dus weet waar je naar toe wilt werken en geef niet te snel op! Houd vol en zie de resultaten!

Binnenkort kun je een challenge starten, waarbij ik je de eerste 30 dagen help. Het is allemaal online (via mail) te volgen, zodat je zelf kunt kiezen wanneer je het leest/ kijkt. Je leest hierover snel meer!