Een paar jaar geleden bood ik vanuit mijn praktijk een workshop aan, waarin mensen leerden hoe ze ervoor konden zorgen dat ze in drie uur tijd een leuker leven konden leiden. Dit waren hele mooie tijden. De mensen waren enthousiast en konden ermee vooruit. Nu in de meer digitale wereld, wilde ik het wat om gaan gooien. Ik heb belangrijke stukken uit deze workshop gehaald en dit in een videoserie uitgewerkt. Deze kun je nu helemaal gratis en voor niets downloaden!

Gratis videoserie: In 4 stappen naar een relaxter leven

Wanneer je mijn nieuwe videoserie met aandacht gaat bekijken, is dit de start naar een relaxter leven. En hoe kom ik er nu bij dat ik zeker weet dat je dan een relaxter leven gaat leiden? Uit eigen ervaring! Zelf pas ik deze tips ook dagelijks toe. Ik ervaar hoe dit is en hoe dit veel voor mij heeft veranderd. Het is wel belangrijk om je te realiseren, dat je niet van het ene op het andere moment helemaal veranderd bent. Daar is ten eerste tijd voor nodig. Je brein went langzaam aan de veranderingen en pas dan kan het brein de wijziging toepassen. Daarbij ben je zelf wel aan zet! Als je er maar halve bak mee bezig bent, dan neemt ook jouw brein het niet serieus. Voor het brein is het namelijk veel fijner om het oude vertrouwde pad te blijven bewandelen. Daar hoeft het minder moeite voor te doen. Dus in de eerste periode is het belangrijk en nodig dat je zelf alert blijft op de veranderingspassen die je maakt!

Actief aan de slag

Om het makkelijker te maken voor jou om echt actief aan de slag te gaan, zitten er bij de gratis videoserie ook werkbladen. Je kunt dan het een en ander voor jezelf kunt noteren. Dit kan niet altijd even aangenaam voelen, al is het wel dé toevoeging om meer voor elkaar te krijgen. Door dingen op te schrijven, zie je beter hoe dingen voor je zijn, hoe je iets toepast of hoe je reageert in situaties. Je creëert op deze manier helderheid en kunt er beter over verder denken. De richting in, die je graag wilt. Nu kan het zijn dat dit opschrijven je confronteert met hoe het nu gaat of al lange tijd gegaan is. Ja, dat zou zeker kunnen. Bedenk dan, dat je nu wel de keuze maakt om het anders te doen. Wanneer je dit goed aanpakt, dan kún je het ook echt anders gaan doen! Daar pluk je dus zelf de vruchten van. Eerlijk waar. Uiteindelijk doe je dit niet voor niets. Misschien is het even heftig, niet fijn, of wat dan ook. Daarna heb je er dan ook echt wat aan. Doe het voor jezelf, voor een relaxter leven!

Stilstaan of vooruit bewegen?

Je kunt ervoor kiezen om niets te doen en alles gewoon te laten zoals het is. Maar is dat wat je echt wilt? We hebben allemaal strategieën, die we toepassen om een leuk leven te hebben. Het is alleen de vraag of deze strategieën op de lange termijn ook echt werken. Wanneer je niets opschrijft, zoals hierboven beschreven, stop je dingen weg. Zet je dingen ver buiten jezelf. Wat betekent dit dan voor jou? Of beter gezegd wat is hier het gevolg van? We kunnen dit goed demonstreren met een volle kan water. Die kan water staat voor de dingen die je op kunt schrijven; hoe je dingen ervaart, hoe je iets toepast of hoe je reageert. Deze dingen wil je niet bij je hebben, dus druk je ze weg. Houd die kan dus maar zo ver van je af als je kunt. Zonder ergens op te leunen hè! Je gaat ondertussen verder met andere dingen, terwijl je die kan van je af blijft houden. Gewoon blijven doen. Wat merk je na verloop van tijd? Voelt het fijn om de kan op afstand te houden? Nee toch? Je krijgt waarschijnlijk alleen maar meer klachten erbij. Je arm gaat zeer doen en als je het heel lang volhoudt, misschien je schouders ook nog wel. Of nog meer lichaamsdelen. Door hetgeen je bezighoudt weg te duwen, krijg je dus alleen maar meer klachten erbij. Laten we teruggaan naar het schrijven. Als je opschrijft wat je nu doet en hoe je dat ervaart en regelmatig evalueert en veranderingen doorvoert aan de hand van wat je opschrijft, dan pak je dingen echt aan. Schrijf je het niet op, dan is de kans groot dat er minder of niets verandert en blijf je vervelende momenten ervaren. Dat is toch niet wat je wilt? Dus hup, even de schouders eronder en de tips die ik geef totaal ter harte nemen. Dan ga je merken dat je er iets aan hebt. Succes!

Heb je nog niet meegekregen dat mijn gratis videoserie voor een relaxter leven online staat? Wat jammer! Klik hier en ga direct aan de slag. Op naar een relaxter leven!