spetter

Vorige week sprak ik al over depressies en over het wel/niet bespreekbaar maken. Maar ja, wanneer spreek je nu van een depressie?
Eigenlijk is dit niet zo interessant. Het gaat er meer om;

Hoeveel last heb JIJ ervan?

Kun je nog functioneren?

Dit klinkt nu misschien heel zwaar, maar toch is dit een graadmeter. Op het moment dat je steeds meer last krijgt van je niet lekker in je vel voelen, kun je ook steeds moeilijker functioneren. Op het moment dat het allemaal niet zo lekker loopt, beginnen er allerlei gedachten op te spelen..

  • “Ik doe het ook nooit goed”Onweer
  • “mij lukt dat toch niet”
  • “wat zullen anderen wel niet van me denken”
  • “het lijkt wel of er nooit een einde aan komt”

Af en toe zulke gedachten is helemaal niet erg. Het wordt vervelender als deze steeds meer terug komen. En als deze steeds maar in je hoofd blijven rond dwalen.

De een is de ander niet

Op het moment dat je deze gedachten steeds meer in je hoofd hebt, kan het zijn dat je gewoon je ding kunt blijven doen. Ook kan het zijn, dat je steeds moeilijker dingen uit je handen krijgt. Dat je steeds meer jezelf terug trekt. Of je minder mengt in gesprekken met anderen.

Dit is voor iedereen verschillend. EN het kan per week, per dag, per uur bijna verschillend zijn! Het heeft er vaak ook mee te maken, met wat je meemaakt. Als er meerdere dingen achter elkaar mislukken voor je gevoel, zul je sneller meer negatieve gedachten hebben.

Ook gaat het erom ‘hoeveel kun je hebben?’. De een kan er goed tegen als er iets mis gaat en de ander wordt daar sneller door uit het veld geslagen.

Maar wat is het nou?

Voor mij hoeft hier niet perse een antwoord op gegeven worden. Het gaat er mij om:

  • Wil je op deze manier verder leven, of vind je dat het anders moet?
  • Wil je meer je aandacht richten op de dingen die WEL goed gaan?
  • Wil je meer plezier beleven aan de dingen die je doet?

Download dan snel de gratis tips op de website! Dat is al een start.

Ook kun je een workshop volgen waarin de basisstappen hiervoor gezet worden. Binnenkort vind je hierover meer informatie! Blijf me volgen om niets te missen!