Goede voornemens… overal waar je leest of kijkt, gaat het over de goede voornemens voor het nieuwe jaar… Hoe goed zijn deze voornemens, als je ze pas stelt in een nieuw jaar wat er aankomt?? Hoe betrouwbaar ben je naar jezelf toe, als je pas goede voornemens stelt als er een nieuw jaar begint?? Volgens mij zijn de voornemens die je neemt aan het begin van een nieuw jaar altijd gedoemd om te mislukken. En ja, ik weet het, bij sommigen lukt het dan ineens wel en is het goed dat ze deze voornemens gesteld hebben! Uiteindelijk blijkt dat bij de meeste mensen die op 1 januari goede voornemens hebben, er maar bar weinig van uitkomt. Waar heeft dat nu mee te maken?

Goede voornemens stel je pas als je eraan toe bent!!

Want dan werkt het pas. Dan sta je er echt achter en wil je dat deze voornemens uitkomen! Dus ik zeg altijd; goede voornemens kun je heel het jaar door stellen voor jezelf, op het moment dat je eraan toe bent! Als de last (te) groot wordt, zou jij dan wachten tot het nieuwe jaar begint?? Nee lijkt me niet. Juist dan wil je acties nemen. Je wilt van je last af, hoe groot of klein deze ook is. Voor jou is deze te groot. Dat is het moment om te kiezen er wat mee te doen!

Plannen maken

Op het moment dat je ervoor gekozen hebt dat het tijd wordt iets aan jouw last te doen, kun je plannen gaan maken. Ik zet jouw hierbij express dikgedrukt, omdat het wel heel belangrijk is dat het ook echt jouw last is of jouw voornemen. Niet iets dat ingevuld wordt voor en/of door anderen. Want als dat zo is, dan gaan je goede voornemens ook niet lukken. Dan sta je er zelf niet voldoende achter, hoe graag je dit ook voor anderen wil doen!

Terug naar het plan; als je weet waar je last van hebt, weet je vaak ook wel wat je graag WEL zou willen. Schrijf dit ook op voor jezelf. Maak dan de stappen kleiner en kijk wat nodig is om daar te komen!

Voor sommigen zal dit heel gemakkelijk zijn, voor anderen minder gemakkelijk. Kijk hoever je komt.

Hulp

Als hulpmiddeltje kun je op mijn website gratis “3 geweldige tips die je helpen met een positievere kijk op je leven! (meer in mijn hart dan in mijn hoofd)” downloaden. Hierin staan, zoals de titel al doet vermoeden, 3 geweldige tips die gemakkelijk toe te passen zijn en waar je altijd en overal mee aan de slag kunt!

Is dit niet geheel passend bij wat jij wil bereiken, schrijf je dan snel in voor de workshop “Leuker leven” op vrijdag 27 januari! Hier leer je direct stapsgewijs goede voornemens toe te passen en om te zetten in acties! Inschrijven kan via het contactformulier op de website, mail info@groeipunt-hapert.nl of telefoon 0636452100.

Tot ziens en maak er mooi jaar van!!!