Geen paniek

De training ‘geen paniek’ is voor mensen vanaf 18 jaar die last hebben van lichte tot matige paniekklachten.

Leer om te gaan met paniekklachten

Angst is een normale reactie als er gevaar dreigt. Maar angst kan ook ontstaan zonder dat er een echte reden toe is. Op het moment dat de angst heel heftig is, spreekt met van een paniekaanval. Het kan zijn dat je maar 1 keer in je leven een aanval hebt, maar ze kunnen ook regelmatig terugkeren. Er is dan sprake van een paniekstoornis. Het kan zijn dat je plaatsen/ situaties gaat vermijden om maar geen paniekaanval te hoeven krijgen.

Je kunt je aanmelden via de site, mail of telefonisch. Hierna wordt een intake gepland. We kijken wat je wil bereiken met deze cursus. Ook wordt uitleg gegeven over de cursus en wordt bekeken of deze cursus bij jou past. Na de intake volgt, als we allebei akkoord gaan, de definitieve inschrijving. Er wordt dan ook bekeken wanneer verwacht wordt dat de cursus kan starten. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Ruim voor aanvang ontvang jij en de andere deelnemers een brief met de start en de overige data.

 

Informatie over het traject

In deze training wordt informatie gegeven over paniekklachten, het veranderen van levensstijl en het aanpakken van stressbronnen. Er worden ontspanningsoefeningen aangeleerd en er wordt aandacht besteed aan het veranderen van angstige gedachten. Ook terugvalpreventie is een onderwerp van gesprek.

Tijdens de lessen krijg je uitleg, wordt er geoefend en worden tips aan elkaar gegeven. Ook krijg je opdrachten mee voor thuis. Je gaat in de eerste plaats nauwkeurig letten op je gevoel en je gedrag. Je gaat ontdekken wat er bij jou voor zorgt dat je gevoel verandert.

Aantal sessies

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst.

Jouw investering

De investering voor deze training is € 399,30. Dit is inclusief materiaal, alle bijeenkomsten en drinken.

Ervaringen van anderen:

“Vanwege verschillende gebeurtenissen in mijn verleden en heden was mijn eigenwaarde tot een dieptepunt gezonken. Met behulp van goede gesprekken met Marion en zelf oefeningen te doen zag ik na elke sessie meer en meer in wat mijn gebreken waren en leerde ik mezelf weer waarderen, voor mezelf te zorgen en niet onbelangijk mezelf weer op de eerste plaats te zetten.”

“Ik heb sinds een paar maanden gesprekken met Marion en ik had meteen een klik met haar. Daarnaast had ik er veel vertrouwen in. Marion geeft mij goede handvatten waar ik veel aan heb. Ze begrijpt mij en ziet mij als persoon. Niet als een van de velen. Ik kreeg onlangs een mooi compliment van mijn zus; je ziet er véél beter uit. Ja, ik ben blij met de gesprekken en boek vooruitgang.”

“Een jaar geleden startte ik een traject bij Groeipunt. Door middel van een aantal fijne gesprekken, gericht op zelfreflectie en zelfkennis, heb ik belangrijke inzichten gekregen in mijn doen en laten. Dit heeft me geholpen een aantal kleine stapjes te zetten waardoor ik grote veranderingen ervaar in de druk van alledaagse dingen. Ik vond je aanpak heel prettig en ongedwongen.”

Niet piekeren, maar ontspannen!

Neem contact op