Doepressie

De cursus is voor mensen tussen de 16 en 21 jaar die lijden aan een depressieve stoornis of last hebben van depressieve klachten.

Leer je gevoelens onder controle te krijgen

Iedereen heeft wel eens last van somberheid. Meestal is hier een duidelijke reden voor. Bijvoorbeeld als je ouders gaan scheiden, als je zakt voor je examen of als je verkering uitgaat. Dat is heel vervelend, maar je gaat wel gewoon door met je leven en die somberheid gaat na verloop van tijd over.  Maar als je last hebt van sombere buien die niet vanzelf over gaan en waarvan je ook de oorzaak niet weet, dan is er waarschijnlijk wat anders aan de hand. Je hebt dan in meer of mindere mate last van depressiviteit. Dan kun je wel wat hulp gebruiken en is de cursus Doepressie iets voor jou.

Je kunt je aanmelden via de site, mail of telefonisch. Hierna wordt een intake gepland. We kijken wat je wil bereiken met deze cursus. Ook wordt uitleg gegeven over de cursus en wordt bekeken of deze cursus bij jou past. Na de intake volgt, als we allebei akkoord gaan, de definitieve inschrijving. Er wordt dan ook bekeken wanneer verwacht wordt dat de cursus kan starten. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Ruim voor aanvang ontvang jij en de andere deelnemers een brief met de start en de overige data.

 

Informatie over het traject

Allereerst ervaar je dat jij niet de enige bent met depressieve klachten. Je leert om te gaan met tegenslagen en sombere gevoelens. Je leert hoe je anders kunt denken en anders kunt omgaan met spanningen en met conflicten. Opkomen voor jezelf en meer contacten leggen met leeftijdgenoten zijn ook onderwerpen die aan de orde komen.

In de lessen krijg je uitleg, wordt er geoefend en worden tips aan elkaar gegeven. Ook krijg je opdrachten mee voor thuis. Je gaat in de eerste plaats nauwkeurig letten op je gevoel en je gedrag. Je gaat ontdekken wat er bij jou voor zorgt dat je gevoel veranderd. Je hoeft niet veel over jezelf, over vroeger of over je gevoel te vertellen. Doordat iedereen van hetzelfde last heeft, is weinig uitleg nodig om de oefeningen te kunnen doen.

En de ouders?

Je ouders, of andere, voor jou belangrijke mensen, worden gedurende de cursus twee keer apart uitgenodigd. Op die avonden krijgen ze uitleg over de cursus en over depressiviteit.

Aantal sessies

De cursus bestaat uit 15 sessies van 1,5 uur.

Jouw investering

De investering voor deze cursus is € 477,95. Dit is inclusief materiaal, alle bijeenkomsten en drinken.

Ervaringen van anderen:

“Met mijn zoontje hier geweest!! Hij had angst om thuis ergens alleen heen te gaan. Nu durft hij gelukkig weer!! Bedankt Marion.”

Na een traject bij CJG werd duidelijk dat er meer hulp nodig was voor onze 15-jarige dochter. Hiervoor kwamen we terecht bij Marion Simons in Hapert. Dit voelde als thuiskomen, niet alleen voor onze dochter, maar ook voor ons als ouders. Marion had al snel door waar het probleem zich bevond. Daarbij heeft ze niet alleen oog voor onze dochter, maar ook voor zaken die ook meespelen in de directe omgeving. Wij als ouders krijgen goede ondersteuning met tips hoe we bepaalde zaken het beste aan kunnen pakken. De lijntjes met Marion zijn kort, ze is geïnteresseerd en leeft mee. Het is vooral fijn dat het zo menselijk is. Marion spiegelt zaken uit haar eigen ervaring, als professional, maar ook als moeder. Juist dat is de reden dat onze dochter zich erg op haar gemak voelt bij Marion. Laagdrempelig, gewoon aards, nuchter, geen dingen erbij halen die er niet zijn, blijf in het hier en nu. En vooral, zie de dingen zoals ze zijn. De spiegel die onze dochter voor gehouden krijgt is voor haar niet altijd makkelijk, maar Marion geeft niet op als het even moeilijker wordt maar zet door, ze triggert tot nadenken. En dat is juist wat nodig is om het uiteindelijke doel te bereiken. Wij zijn blij met deze stap, het helpt onze dochter maar ook ons enorm te weten dat we er niet alleen voor staan en dat we altijd ruggenspraak kunnen houden als de situatie even moeilijk is. Wat ons betreft de juiste persoon op de juiste plaats op het juiste tijdstip.

“Altijd goede adviezen, denk met je mee. En ze gaat voor je als het moet en nodig is in de strijd. Marion is een heel fijn persoon om mee te praten. maar ook om mee te lachen. gewoon weg super.”

In de wijdde omtrek geen beter therapeut te vinden!”

Neem contact op